top of page

Bruxisme

El bruxisme és una parafunció (hàbit sense finalitat funcional) que consisteix a estrènyer i/o rechinar les dents, ja sigui durant el son (bruxisme del son) o durant el dia (bruxisme de vigília).

Què és el bruxisme?

Per a qui està indicat el tractament?

De totes les parafuncions que afecten l'aparell masticatori, el bruxisme és la més destructiva i necessita d'una avaluació i maneig clínic adequat per prevenir problemes de salut cada vegada més importants a les dents ia la zona bucodental.


La sensació de grinyolar les dents i estrènyer-les amb molta intensitat, produeix més cansament, tensió i estrès addicional en el dia a dia.

Quants dies estaré inactiu?

​El tractament està indicat per a totes aquelles persones que presentin algun símptoma associat amb el bruxisme, com dolor mandibular, dolor i/o espetecs propers a l'orella a nivell de l'articulació temporomandibular (ATM), cefalees (mal de cap) o sensibilitat dental relacionada amb el desgast i la destrucció de l'estructura de les dents que produeix el grinyolament dental.


A Clínica Probvoca som especialistes en tractar el bruxisme.

L'ús de fèrules i les sessions de fisioteràpia, com la resta dels tractaments esmentats, no requereixen cap mena de baixa laboral.

Em farà mal el tractament?

El tractament del bruxisme és indolor i pot requerir una intervenció multidisciplinària mitjançant: l'aplicació de fèrules dentals (destinades a evitar el desgast de les dents i facilitar la relaxació de la musculatura masticatòria), l'aplicació de fisioteràpia crani-mandibular i el control de l'estrès i ansietat amb tècniques de respiració diafragmàtica, Mindfulness o Biofeedback.

Quins beneficis té el tractament del bruxisme?

​Aquest tipus de tractaments frenen el desgast de les peces dentals i en disminueixen la sensibilitat. El dolor mandibular i de les zones de les orelles desapareixen, milloren les cefalees i els espetecs. A més, es redueix el risc de lesions a l'ATM com el bloqueig mandibular.

El tractament requereix anestèsia? De quin tipus?

En general no és necessari l'ús d'anestèsics en el tractament del bruxisme, si bé és cert que en casos de dolor muscular sever i/o crònic poden estar indicades les infiltracions amb i anestèsic a la musculatura elevadora mandibular,

bottom of page